Mi az a japán manikűr?

Posted on 2019-10-08 Mi az a japán manikűr? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A japán manikűr nem más, mint egy természetes hatóanyagokból álló, tartós körömerősítő és szépítő kezelés, amit egy száraz / hagyományos manikűr előz meg.

Tehát ez egy „2 IN 1” szolgáltatás (hagyományos manikűr után történik a köröm kezelése), vagy ha úgy tetszik „manikűr extrával”. 😉

Vannak esetek, amikor nem szeretnénk, vagy nem lehet viselni semmiféle hagyományos lakkot, gél lakkot / lakkzselét, shellakkot, vagy akár műkörmöt sem. Ennek különféle okai lehetnek melyet itt most részletezek is:

1.) A természetes köröm alkalmatlan rá: ennek tipikusan az a jele, ha már minden úton-módon, több szakember készített neked gél lakkot, műkörmöt stb, de egyik elkészült munka sem maradt 1-7 napnál tovább a körmödön. Sajnos vannak olyan bőr- és körömtípusok, melynek szerkezete még a gondos előkészítés ellenére sem tolerálja a műgyanta származékokat, azaz lakkokat, zseléket stb. Ne bánkódj, ettől még lehet szép a körmöd! Vedd úgy, hogy különleges vagy! 🙂

2.) Egészségügyi okok: vannak sajnos kellemetlenebb indokai annak, ha valaki nem visel „köröm-díszművet”, például, ha szív-érrendszeri betegségek miatt szabadon kell hagynia a természetes körmét.

3.) Terhesség: bár tévhit, hogy az anyukának nem lehet semmi a körmén, a szülés előtt a körömteszt miatt az orvos kérheti 2-3 köröm szabaddá tételét, biztonsági okoból, ilyenkor megfelelhet akár egy átlátszó, vagy átlátszó-francia lakk, gél lakk, vagy akár műköröm is, de ha nagyon óvatos kismama vagy, akkor ajapán manikűr a nyerő választás, s így szülés után sem kell feltétlenül azonnal körmöshöz menni, hiszen ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen egy újszülött baba mellett ugyebár… <3

4.) Szakami előírás: általában az egészségügyben, vagy élelmiszer iparban dolgozók esetében megkövetelt, vagy javasolt a rövid, natúr köröm. Bár egészségügyben is el tudok képzelni egy rövid francia erősített gél lakkot is, átlátszó alappal, esztétikus és tartós is, de nem értek hozzá, biztosan meg van az oka, ha nem viselnek ilyesmit. 🙂 Ez esetben jó szívvel ajánlom kipróbálásra a janpán manikűrt neked is! 🙂

5.) Egyéni ízlés: ebben az esetben nem kell hozzáfűznöm semmit, úgy gondolom. Egyszerűen azért nem visel az illető körömlakkot, gél lakkot, lakkzselét, zselés-, vagy porcelán műkörmöt stb., mert nem szereti, nem teszik neki, csak mert a natúr körmök híve és kész. Nekik is szuper megoldás ez a tartós körömerősítő csúcspolír.

  • Kiknek javaslom a japán manikűrt?

Természetesen a gyenge, töredező körömmel rendelkezőkön és a fentiek valamely csoportjába tartozó vendégeken túl, önmagukra és kezük ápolt megjelenésére nagyon igényes FÉRFIAK-nak! Hiszen ez nem lakk, lehet „félpolírt” alkalmazni is, tehát egy selyemfényt tud kapni az Urak körme, ez által igencsak vonzó benyomást kelt a Hölgyek körében, mert a Nők igenis figyelnek erre és kedvelik a férfiasan ápolt Lovagokat. <3

Manager- vagy Business manikűr szolgáltatásom kifejezetten ezen Uraknak javaslom, mely tartalmazza a körmök formázását, egy gyors és hatékony körömbőr eltávolítást, illetve a japán manikűr után egy szupergyorsan beszívódó kézkrémmel való, lágy kézmasszázst is, hogy a kellemes, lágy női érintésektől se legyen mentes ez a kezelés. 🙂 Ráadásul mindössze 30 percet vesz igénybe, így a legelfoglaltabb Tőzsdecápa is megengedheti ezt a kényeztetést magának csata közben.

  • Milyen anyagokat tartalmaz a japán manikűr?

Kizárólag természetes alapanyagokat, az 1.-es számú tégelyben méhviasz paszta (természetes gyógyhatású anyag) van, mely szuperápol és erősít, a 2.-esben pedig talkum por/púder (magnézium-hidrogén-szilikát, Bio hintőpor), a tartós csúcsfényt adja a körmöknek és élénkíti a természetes, egészséges rózsaszín színét.

  • Hogyan készül nálam egy Japán manikűr?
Japán manikűr eszköz és anyagkészlet 🙂

Fertőtlenítő szappanos kézmosás után bőrfettőtlenítő sprível befújom a vendégem kezeit. A körmök rövidítése / formázása után orosz/gépi száraz manikűrt készítek, ezzel eltávolítva a letapadt bőröket a körömlemezről, illetve a megkeményedett bőrt a körmök körül. Ezután bufferrel lágyan felbolyhozom a körmök felületét, hogy mindenhol matt legyen. A zöld szarvasbőr polírozóval felviszem a méhviasz pasztát gazdagon, beledogozom jól a köröm felületébe, ekkor már látható a csodás szín és kezd fényessé válni a köröm. Ezt követi a rózsaszín szarvasbőr polírozóval felvitt talkumpor/ talkum púder, melytől a köröm elnyeri káprázatos fényét és kicsattanó egészséges színét, hiszen ezzel le is zárom a körömlemez felületét, a jótékony anyagok pedig bent maradnak. A jó és rossz hírem is, hogy az így elkészült körmök fénye a kezelt rész lenövéséig megmarad, tehát szupertartós! 🙂 Ez a köröm növekedési sebességétől függ, kb. 1-4 hónap.

  • Milyen jótékony hatásai vannak a Japán manikűr kezelésnek?

Mivel a körmöt kezelés előtt egy lágy bufferrel felbolyhozzuk (nem reszeljük, ez tilos!), emiatt a méhviasz és a talkum púder a körömlemezkék közé be tud jutni, így mélytáplálja azt, s fényét is tartósan megőrzi, ellenáll a környezeti hatásoknak, s a folyamatos alkalmazás hatására erősebbé, egészségesebbé varázsolja körmünket.

  • Japán manikűrre lehet-e gél lakkot, vagy műkörmöt készíteni?

Nem! Én legalábbis nem szoktam, és úgy gondolom, hogy gyakorlatilag kizárt, hogy valóban tartós gél lakk, vagy műköröm készüljön egy tartós polír tetejére (hiszen a gél lakkozás és műköröm építés első szabálya, hogy a természetes köröm, amire építek, az MATT legyen)

  • Mennyi ideig marad fényes, milyen tartós a japán manikűr?

A helyes válasz, az, hogy amíg le nem nő a kezelt körömrész, mely ugye egyénenként változó. Általában 1,5-4 hónap. (félidőben fel lehet frissíteni)

Remélem sikerült eloszlatnom a japán manikűr körüli ködfelhőket és segítettem saját tapasztalataimmal a helyes döntésben. 🙂

Szivárványos napot és szép körmöket kívánok!

Vivienka